Mijn visie op coaching

coach in vlaardingen stresscoaching stresscoach burnout

Daar zit ik dan, als coach in Vlaardingen. De eerste NOBCO gecertificeerde coach ook nog. Maar wel als één van de ongeveer 100.000 coaches in Nederland. Er is dus blijkbaar een hele grote behoefte aan coaching, en dat snap ik wel. Alleen hoe zorg ik er nu voor dat ik gevonden ga worden tussen al die andere coaches. Waar kan ik mezelf in onderscheiden? Hoe zorg ik ervoor dat iemand die een coach zoekt na het lezen van mijn website denkt: ‘ja, daar moet ik zijn!’

Dat is niet zo makkelijk want ik vind het lastig om te kiezen. En iedereen is anders, zeker in coaching is er geen one-size-fits all. Zelfs mijn TryACT (een vast programma waarin ik je meeneem in alle ACT beginselen) bevat voor iedere deelnemer andere oefeningen. Waar ik wel wat over kan delen is mijn visie op coaching in het algemeen. En volgens mij is dat superbelangrijk om tot een goede samenwerking te komen.

1. Leer niets af, leer iets bij

Ik geloof er heilig in dat het beter werkt om nieuwe gewoontes en nieuw gedrag aan te leren. Lekker experimenteren en ervaren wat dat iemand brengt. Ik hou er niet van om mensen te vertellen wat ze niet meer mogen doen, om allerlei gewoontes of gedrag af te leren.

 

2. Gebruik hoofd, hart en lijf

Ik geloof dat het bij duurzame verandering nodig is om zowel het hoofd, het hart als het lijf daarbij te betrekken. Zonder zweverig te worden en een uur naar een rozijn te gaan luisteren.

 

3. Een leven lang plezier

Ik geloof dat het effect van coaching niet alleen zichtbaar wordt bij het actuele onderwerp waar iemand mee loopt, maar dat coaching verandering brengt waar iemand zijn leven lang plezier van kan hebben.

 

4. Doen en voelen tegelijk

Ik geloof dat we onze gedachten en gevoelens niet onder controle hebben en dat dat ook helemaal niet nodig is. Dat iemand spannende dingen kan doen én de angst mag voelen die daarbij hoort.

 

5. Beter worden zonder ziek te zijn

Ik geloof dat er nog steeds te weinig coaches zijn. De uitdrukking ‘Voorkomen is beter dan genezen’ slaat bij uitstek op coaching. Het brengt je vaardigheden die je de rest van je leven kunt gebruiken wanneer er dingen op je pad komen die niet leuk zijn. En we weten allemaal dat die dingen gaan komen. Alleen niet wanneer.

Herken je je in deze uitgangspunten? Lijkt die Ed als coach in Vlaardingen jou wel iemand om mee samen te werken? Dan wordt het tijd om tot actie over te gaan. Op mijn homepage staat een contactformulier waar je je kunt aanmelden voor een gratis gesprek van 30 minuten. En in die 30 minuten gebeurt altijd iets bijzonders. Daarom geef ik het ook gratis weg, ik hou ervan.

Wil je toch nóg meer informatie over wat coaching precies is, waar kun je dat beter vinden dan bij de grootste organisatie van beroepscoaches, de NOBCO