TMA

Wat is de TMA?

TMA staat voor Talent Motivatie Analyse

Belangrijke uitgangspunt en bij het gebruik van de TMA zijn de 3 waarden: Positief, Talentgericht en Verbindend. Als deze drie waarden in acht worden genomen zullen mensen zich beter ontwikkelen, meer betrokken raken bij hun werk en persoonlijk gelukkiger worden. Organisaties en teams zullen hierdoor duurzaam meer presteren en beter ontwikkelen

Hou je gedachten positief want je gedachten worden je woorden.
Houd je woorden positief want je woorden worden je gedrag.
Hou je gedrag positief want je gedrag wordt je gewoontes.
Hou je gewoontes positief want je gewoontes worden je waarden.
Hou je waarden positief want je waarden worden je lotsbestemming.
(Mahatma Gandhi)

De tool brengt op een positieve manier in kaart welke behoeften een deelnemer heeft en geeft meer inzicht in wat energiegevende/-kostende activiteiten zijn. Wat is jouw natuurlijke gedrag en gaat je makkelijk af? Vaak zie je dat zelf niet meer, omdat je het zo gewoon vindt. En welke talenten heb je nog meer? 

De TMA is een prima basis voor loopbaancoaching en kan ook bij andere coachvragen worden ingezet.

 

Het (basis)rapport biedt namelijk naast het overzicht van drijfveren en talenten:

  • Een compacte beschrijving van de totale persoonlijkheid 
  • Overzicht van kwaliteiten en valkuilen
  • Suggesties voor effectief communicatiegedrag en te vermijden communicatiegedrag (jouw ‘gebruiksaanwijzing’)
  • Omschrijving van de ideale werkomgeving
  • Indicatie van de managementvoorkeuren
  • Suggesties voor verdere ontwikkeling

 

Tenslotte geeft het TMA Rapport een overzicht van het competentiepotentieel: welke competenties zijn in aanleg aanwezig en zijn deze moeilijk, redelijk of makkelijk te ontwikkelen.

 

De tool is modulair opgebouwd, dus een deelnemer kan er voor kiezen om aanvullend een performance analyse te doen waarbij aan collega’s en leidinggevende om feedback word gevraagd. Dat kan op basis van een bestaand competentieprofiel met gedrag op verschillende niveaus (algemeen/operationeel/tactisch/strategisch). Zo wordt ook duidelijk welk gedrag een deelnemer laat zien. De combinatie met de drijfveren en talenten zorgt voor veel inzicht.

Eventueel is de analyse nog verder uit te breiden met een beroepsinteresse analyse, een cognitieve test en een Arbeidsmarktscan (voor die laatste geldt een extra vergoeding).

Kosten TMA Analyse

Basis

De kosten voor afname van de TMA bedragen € 395,- inclusief terugkoppelingsgesprek van ca 1,5 uur en uitgebreide rapportage. 

 

Basis + performance rapportage

In de performance rapportage krijg je input over welke competenties je in de praktijk wel of niet laat zien, gekoppeld aan een competentieprofiel. Dit kan het competentieprofiel van je huidige functie zijn en in overleg kunnen we daarvan afwijken.

De kosten voor dit pakket, inclusief 2 gesprekken, bedragen € 595,-

 

Maatwerk

Zoek je maatwerk? Wil je bijvoorbeeld voor jouw organisatie één of meerdere competentieprofielen opstellen? Ook dat kan. Deze kunnen we na een eerste opzet ook nog laten voorzien van input door andere stakeholders binnen je organisatie. 

 

 

Nieuwsgierig naar hoe de rapportage eruit ziet? Klik dan hier

Review: Het bespreken van de rapportage was heel leerzaam en leuk, ik vond het fijn hoe je alles uitlegde en vertelde hoe ik bepaalde dingen kon interpreteren. Wat ik ook heel helpend vond was dat je verschillende behoeften met elkaar verbond. Een super goed inzicht voor mij. Verder voelde ik dat ik echt in mijn kracht kon gaan staan na de TMA. Dankzij alles wat je gezegd heb realiseer me dat ik bepaalde behoeftes heb die anders zijn dan mensen in mijn omgeving, en dat het me juist uniek en krachtig maakt als ik deze behoeftes vervul. Je uitleg was duidelijk en helder. Heel erg bedankt voor de test en je begeleiding daarin. Het heeft me heel veel vertrouwen en kracht gegeven.
R.P.